Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100лв.
Aesthetic Pharma
0


Най-доброто от Начин на живот
06/2/2023

„Маскне“ – Възпалена кожа от защитна маска?
От известно време маските за лице – една от основните защитни мерки срещу пандемичното разпространение на SARS-CoV-2, са станали обичайна практика и се очаква да останат такива в обозримото бъдеще. Носенето на защитна маска често представлява особено предизвикателство за кожата на лицето.

Особено ако маската трябва да се носи по-дълго през деня по професионални причини, се натрупва влага и топлина. В резултат, топлия и влажен климат може да причини подуване на роговия слой и да насърчи проникването на микроби. Това причинява екзема и пустули.

“Маскне”, вече утвърденият термин за тези кожни проблеми, се среща предимно при жени и мъже, които вече страдат от петна и себорея на кожата.

В Германия е проведено проучване по този актуален въпрос от името на компанията Ocean Pharma.

Целта на изследването е да се провери дали специалното лечение два пъти дневно с активна козметика Skinicer® Repair може да има положителен ефект върху кожата въпреки непроменената интензивност на използване на маската за лице. Концепцията Skinicer® Repair се основава на силния антимикробен профил на патентована активна съставка от микроводорасли Spiralin®.
 

Тестови субекти и резултати от изследването

Изследваните параметри на теренното проучване, проведено през 3-то тримесечие на 2020 г. с 18 тествани субекти, които трябва да носят маски за лице през по- голямата част на деня и са страдали от така наречените „маскне“ кожни проблеми, са субективно възприеманите страдания ( по скала от 0 до 10) и визуалната проверка на състоянието на кожата от изследователя преди и след четири седмици на приложение. Изключително положителните резултати са показани в таблицата по-горе.
 
Активната съставка от микроводорасли Spiralin®
 
 
Като част от биотехнологичен скрининг на много щамове микроводорасли, производителят на продуктовата линия 
Skinicer® Repair (Ocean Pharma GmbH, Reinbek) идентифицира суровия екстракт, използван за Spiralin®. 
Тази микроалгаева суровина преминава през патентован процес на „стресиране“, който активира отчасти само латентно съществуващите свойства. 
В следваща стъпка, която се извършва в микробиологичния отдел на Центъра за морски изследвания Geomar / Helmholtz в Кил, протича процес на стандартизация.
По този начин, всяка партида Spiralin® има стандартизиран профил на свойства, независимо от времето на прибиране на реколтата.
 
 
 

Абонирайте се за нашия бюлетин и получете промокод за -10% отстъпка


При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате "сайта ОРС"
2024 All rights reserved | Aesthetic Pharma е запазена търговска марка на PodoCare Ltd.