Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100лв.
Aesthetic Pharma
0


Най-доброто от Статии за нас
06/1/2023

Spiralin® – зелената нишка във философията на Ocean Pharma
Микроводораслите от вида Spirulina platensis са на възраст 3,6 милиарда години и по този начин принадлежат към най-старите живи организми на земята. Тайната за оцеляването им са специални защитни механизми, насочени към естествените им врагове като бактерии, гъбички и вируси. В допълнение, те са разработили специална защита на клетките и ускорена регенерация на клетките, които могат да бъдат много полезни за нашите кожни клетки.
Ocean Pharma изследва щамове микроводорасли повече от 10 години и изследва стотици различни щамове водорасли и микроводорасли в изследователски проекти с университети и специализирани в процеса институции. Патентованият активен екстракт от микроводорасли, Spiralin®, се основава на специално подбран щам Spirulina platensis, който е разработил желаните свойства по особено силен начин в сравнение с други щамове. Полученият екстракт е потенциран и стандартизиран с помощта на патентован процес на обработка, за да помогне за запазване на очакваната степен на желаните ефекти във всички готови продукти, всички партиди и всички приложения. Свойствата са очарователни и тяхното значение варира за различните приложения на крайните продукти. Обобщено, усилията за научноизследователска и развойна дейност - „работят, естествено!“

Името на активната съставка Spiralin® произхожда от вида микроводорасли Spirulina. Поради изключителната си хранителна стойност, той вече е добре познат на мнозина. Има много видове спирулина на прах и таблетки, предлагани като хранителни добавки. Въпреки това, Spiralin® няма много общо с това.

Като участник в големи университетски изследователски проекти Ocean Pharma систематично проверява стотици щамове микроводорасли, не по отношение на тяхната хранителна стойност, а по отношение на антимикробните свойства. Микроводораслите Spirulina са развили ефективни механизми за самозащита срещу гъбички, бактерии и вируси по време на еволюционния процес. Това е било много успешно, в противен случай вече нямаше да съществуват. Но само няколко тествани ресурси отговарят на минималните изисквания за нивото на активност, определено от Ocean Pharma. Избраните щамове се добавят като брутна маса към патентован процес на активиране и след антимикробните дейности развиват пълния си потенциал само при стресово натоварване. В допълнителна стъпка от процеса те се стандартизират. Резултатът е Spiralin® с уникален профил на ефикасност, който включва не само всички известни човешки патогенични гъбички, но и проблемни микроби като Staphylococcus aureus, и дори неговите антибиотично-устойчиви варианти (Methicillin-resistant Staphylococcus aureus - MRSA). Както е показано в експериментални проучвания с изследователски екип от Германския център за проучване на инфекции, както и клинично проучване под ръководството на проф. Д-р Кристиан Райх (Dermatologikum Hamburg), антивирусните ефекти на Spiralin® се основават на полизахарид, наречен калций-спирулан, който предотвратява проникването на вирусите (напр. HSV 1, HHV-8) в клетъчната мембрана на здрави клетки, като по този начин се разрушава вирусния кръг.

Основните свойства на Spiralin® са:
 
  • Защита срещу влияния, причиняващи увреждане на клетките / защита срещу вредно UV излагане:
Общоизвестно е, че UV лъчите причиняват увреждане на клетките и преждевременно стареене на кожата. Микроводораслите Spiralin®, които провеждат фотосинтеза и следователно са постоянно изложени на слънчева светлина, са създали защитни механизми, които можем да използваме за нашите кожни клетки. Експериментални проучвания показват, че под въздействието на полизахаридите, съдържащи се в Spiralin®, колагенообразуващите кожни клетки (фибробластите) губят малко или никаква активност след силно излагане на ултравиолетови лъчи, докато кожните клетки, облъчени със същата UV доза, без защитата на микроводораслите губят близо 50% от клетъчната си активност.
 
  • Регенерация на увредени кожни клетки:
UV лъчите причиняват увреждане на клетките и преждевременно стареене на кожата. Освен защитни механизми, микроводораслите Spiralin, които провеждат фотосинтеза и следователно са постоянно изложени на слънчева светлина, са разработили и регенеративни механизми, които можем да използваме за нашите кожни клетки. Експериментални проучвания показват, че образуващи колаген клетки на кожата (фибробласти), които са загубили почти 50% от клетъчната си активност поради UV облъчване, са в състояние да възстановят около 50% от загубената активност под въздействието на полизахаридите, съдържащи се в Spiralin®. Когато използват продукти, съдържащи Spiralin® за проблемна кожа, много потребители се възползват от тези регенериращи свойства на клетките.
 
  • Предпазва кожата от преждевременно стареене:
Слънчевата светлина, стресът, лошата диета и много други негативни влияния могат да причинят преждевременно стареене на кожата. Колагенообразуващите клетки (фибробластите) играят специална роля, когато става въпрос за стареенето на кожата. Количеството и качеството на колагена определят твърдостта на кожата. Изследвания, проведени от проф. Pulz, са показали, че полизахаридите, съдържащи се в Spiralin®, постигат дозозависимо увеличение на генерирането на колаген от човешки кожни клетки с до 36% - друга причина за очарователното подобрение на проблемна кожа.
 
  • Защитен антимикробен ефект (срещу бактерии и гъбички):
Инхибиращият ефект на Spiralin® и всякакви готови продукти на базата на Spiralin® върху щамове гъбички и проблемни бактерии, които са потенциално вредни за кожата (като например staphylococcus aureus и propionibacterium acnes) е силно изразен, както се демонстрира впечатляващо от анализи, проведени в Център за активни съставки в Кил (KIWIZ). Също така и защитни ефекти срещу устойчиви на лекарства бактерии (MRSA): Spiralin® проявява защитни антибактериални ефекти дори за щамове бактерии, които са станали резистентни към едно или няколко лекарства (антибиотици) (MRSA).
 
  • Защитни ефекти срещу вируси:
Специалните захарни молекули (полизахариди), съдържащи се в Spiralin®, предпазват човешките кожни клетки срещу навлизането на вируси. Например, формулировки, съдържащи Spiralin®, чието съдържание на тези полизахариди е особено високо, са с висока ефективност за защита на кожни клетки, които са чувствителни към херпес срещу навлизането на Herpes Simplex Virus (HSV) и клетки, които са чувствителни към брадавици срещу навлизането на индуциращи брадавици човешки папилома вируси (HPV).

Spirularin® е името на продуктова серия, предназначена специално за грижа за проблемна кожа, проблемни крака и проблемни нокти. Серията Spirularin® е разработена в сътрудничество с дерматолози и подолози. Това, което я отличава от конкурентните продукти, е, че нейната дълбоко проникваща хидратираща грижа с висококачествени, естествени съставки се допълва от изключителния и широк защитен профил, осигурен от патентованата икроводораслова съставка Spiralin®. По този начин бариерната функция, нарушена в проблемната кожа и проблемните нокти, бързо се възстановява в нов баланс. Микроводораслите от спирулина са сред най-старите организми на земята. Вирусите, бактериите и гъбите са естествени врагове, срещу които тези микроводорасли са разработили прости, но свръхефективни защитни механизми, които са жизненоважни за оцеляването им. Например, специални полизахариди предотвратяват навлизането на вируси в здрави клетки. Неговият двоен ефект постига изключителни резултати от приложението върху кожа, податлива на брадавици/кокоши тръни, чувствителни на херпес устни, суха и лющеща се кожа, проблемни крака (напукана кожа) и нокти. Убедете се в уникалните предимства, които предлага тази продуктова серия!

През 2013 г. линията Spirularin® получи наградата „Продукт на годината 2013“ в Journal of Aesthetic Dermatology. 

Spirularin® ... работи, естествено!

Вижте продуктите тук.


 Skinicer® Repair – бъди грижовен към кожата си!

Линията Skinicer® Repair е специално разработена за проблемна кожа на лицето и шията. Неговата забележителна ефикасност се основава на широкия терапевтичен спектър на патентования активен екстракт от микроводорасли, Spiralin®, с неговите естествени антибактериални, антивирусни и клетъчно-регенериращи свойства. В комбинация с висококачествени подхранващи растителни вещества и естествени масла, специалната система за грижа постига изключителни резултати при различни проблемни кожни състояния (младежки пъпки, акне, екзема, псориазис, дерматити). Клиничното развитие на тази линия за грижа за кожата се наблюдава от проф. Кристиан Райх / Dermatologikum Hamburg/. Резултатите са впечатляващи, защото Skinicer® ... работи, естествено!

Основен режим на грижа с Skinicer® Repair почистващ гел и Skinicer® Repair серум се препоръчва за мазна кожа. За суха или комбинирана кожа препоръчваме да използвате Skinicer® Repair почистващ гел и Skinicer® Repair крем като основна грижа. За постигане на възможно най-добри резултати, двете основни комбинации могат да бъдат допълнени със стимулираща грижа за кожата, използвайки Skinicer® Repair маска.
В едномесечно проучване за приложение на 20 субекта с невродермит с особено чувствителна кожа, които са страдали от невродермит - 15 оценяват грижата за Skinicer® за проблемна кожа като по-добра в сравнение с познатите досега продукти за грижа за кожата, докато 5 оценяват Skinicer® като еквивалентно на други продукти.

През 2014 г. линията Skinicer® Repair получи наградата „Продукт на годината 2014“ в Journal of Aesthetic Dermatology.

Skinicer® Repair ... работи, естествено!

Вижте продуктите тук.

Абонирайте се за нашия бюлетин и получете промокод за -10% отстъпка


При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате "сайта ОРС"
2024 All rights reserved | Aesthetic Pharma е запазена търговска марка на PodoCare Ltd.