Мини продукт при поръчка | Индивидуална онлайн консултация | Безплатна доставка над 100лв.
Aesthetic Pharma
0


Най-доброто от Как да?
15/3/2023

Брадавици
Какво представляват брадавиците?
 
Брадавиците са образувания на кожата Ви, причинени от човешкия папиломен вирус (HPV). Въпреки че брадавиците не са опасни , те са заразни и могат да обхванат голяма площ от тялото Ви. Те също могат да бъдат болезнени.
 
Видове брадавици
 
Има пет основни вида брадавици. Всеки тип се появява на различна част на тялото и има отчетлив външен вид.Чести брадавици:
  1. Обикновените брадавици се появяват по пръстите, но могат да се разпространят и другаде. Те имат грапав, зърнест вид и заоблен връх.
  2. Плантарни брадавици се появяват по ходилата и дланите. За разлика от други брадавици, плантарните брадавици израстват в кожата Ви, а не извън нея. Тя изглежда като малка дупка в в ходилото или дланта, която е заобиколена от втвърдена кожа. Плантарни брадавици могат да направят ходенето болезнено.
  3. Плоските брадавици обикновено се появяват по лицето, бедрата или ръцете. Те са малки и трудно се забелязват в началото. Плоските брадавици имат плосък връх, сякаш са остъргани. Те могат да бъдат розови, кафеникави или леко жълти.
  4. Филиформените брадавици се появяват най-често около устата или носа, а понякога и по шията или под брадичката. Те са малки и оформени като мънички висулки. Филиформените брадавици са със същия цвят като кожата.
  5. Периунгвални брадавици се появяват под и около ноктите. Те могат да бъдат болезнени и да повлияят растежа на ноктите.
Кога трябва да посетите подолог или дерматолог?
 
Брадавиците са заразни, добре е да посетите специалист и при най-малко съмнение за брадавица.
 
Какво може да направи моят подолог за брадавиците?
 
Вашият подолог ще премахне брадавиците като предварително ще разясни вариантите за отстраняване с техните плюсове и минуси.
  • Обработка на бравицата/ите със скалпел и длето, напълно безболезнено, поставяне на превръзка и препоръка за домашна грижа със специализирани продукти;
  • Използване на професионална течност за брадавици от специалист подолог, поставяне на превръзка и препоръка за последваща домашна грижа.
Какво може да направи моят дерматолог за брадавиците?
 
Вашият дерматолог ще премахне брадавиците като предварително ще разясни вариантите за отстраняване с техните плюсове и минуси.
  • Течен азот: Вашият лекар може да замрази брадавицата ви с течен азот. Това може да е малко болезнено, но обикновено е ефективно. Може да се наложи повече от една процедура за пълното отстраняване на брадавицата. Замръзването води до образуване на мехур под и около брадавицата. Вашият лекар ще Ви даде указания как да третирате обработената зона.
  • Лазерно премахване;
  • Електрокоагулация.

Абонирайте се за нашия бюлетин и получете промокод за -10% отстъпка


При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате "сайта ОРС"
2024 All rights reserved | Aesthetic Pharma е запазена търговска марка на PodoCare Ltd.